Na čo si dať pozor pri kúpe vírivky

Uvažujete nad kúpou vírivky do Vášho domu, ale neviete, či si kúpiť vírivku novú alebo použitú? Aký je rozdiel medzi vírivkami od rôznych výrobcov? Aké sú možnosti a rozdiely vo vírivkách?

 

Mobilná alebo pevná vírivka

Na začiatku si musíte premyslieť, či si chcete zaobstarať vírivku pevnú alebo mobilnú. Medzi mobilné vírivky patria napríklad nafukovacie vírivky. Výhodou nafukovacích víriviek je to, že sa dajú ľahko premiestniť na iné miesto, popr. sa dajú previezť, kam budete potrebovať - napr. v letnom období si ju môžete previezť na chalupu, v zime ju môžete mať umiestnenú doma a tak si užívať relaxáciu na viacerých miestach.

Nafukovacie vírivky

Nafukovacie vírivky majú jednoduchú inštaláciu, len sa nafúkne, napustí, zapojí do zásuvky a môžete sa ísť vykúpať. Nevýhodou nafukovacích víriviek je to, že majú omedzený počet trysiek a tým majú jednoduchší systém masáží. V nafukovacích vírivkách niesú pevné sedadlá a ich ohrev všeobecne trvá dlhšie, pretože majú oveľa menej výkonnejšie jak topenie tak samotné trysky.

Pevná vírivka

Pevná vírivka má presný počet miest, sedadlá sú jasne stanovené a s tým aj možnosti masáží a počet trysiek. U víriviek Villeroy Boch s technológiou Jet Paks máme napríklad možnosť rozširovať si spektrum masáží zakúpením ďalších Jet Paks panelov. Pevné vírivky majú pevnejšie konštrukcie, môžeme ich zapustiť do zeme alebo do terasy a vytvoriť tým design celej terasy. Sú tiež výkonnejšie jak po stránke ohrevu tak vírenia.


Vyberte si vysnenú vírivku Villeroy & Boch

Vyber si vířivku na zahradu Villeroy Boch


Výrobca víriviek

Ďalšia vec, na ktorú je dobré si dať pozor pri kúpe vírivky, je jej výrobca. Na trhu nájdeme veľké množstvo výrobcov a predajcov víriviek. Vírivky, ktoré sú vyrábané v Číne majú väčšinou oveľa nižšiu kvalitu. Napríklad akrylát vírivky, ktorý je vyrobený v Číne, často praská a Vaša vírivka začne mať na povrchu bublinky, ktoré prasknú a poškodí sa tak jej obal.

Cena vírivky

Ceny víriviek sa pohybujú v širokej škále. Ako si teda vybrať tu správnu? Najlacnejšie neznamená vždy najlepšie. Aký je teda medzi nimi základný rozdiel?

Kupujte len vírivky s kvalitnými čerpadlami a dielmi!

Rozdiel, ktorý pocítite behom používania vírivky, je cena za jej prevádzku. Lacné vírivky (obstarávacou cenou) sa Vám môžu behom rokov pekne predražiť. Lacnejšie vírivky majú čerpadlá, ktoré majú vysokú spotrebu a čím dlhšie ju budete používať, tým viac zaplatíte za jej prevádzku. Po niekoľkých rokoch zistíte, že už ste vírivku cenou za jej prevádzku niekoľkrát preplatili.

Dajte pozor na izoláciu víriviek!

Ďalším rozdielom je jej izolácia. Čím kvalitnejšiu izoláciu vírivka má, tým dochádza k nižším  únikom tepla a teda k nižším nákladom na ďalší ohrev vody.

Pozor na rozvod vody v trubkách vírivých vaní!

Väčšina výrobcov víriviek vedie ku každej tryske jednu prívodnú trubku a to je veľmi zlé. Nielen, že sa zvyšuje riziko únikovody, ale tiež akejkoľvek inej závady a to nieje to najhoršie. Vďaka viacerým záhybom a tenkým trubkám k jednotlivým tryskám sa znižuje výkon celej vírivky. Veľmi kvalitné vírivé vane to riešia iným spôsobom. Vyhľadajte napr. výrobcu víriviek Villeroy & Boch a zistíte, že majú až o 90% menej potrubia v celej vírivke a znižujú tak všetky riziká na minimum a zároveň zvyšujú výkonnosť a úspornosť vírivky na maximum.


Vyberte si vysnenú vírivku Villeroy & Boch

Vyber si vířivku na zahradu Villeroy Boch


Nová vs. použitá vírivka

Pokiaľ si chcete kúpiť bazarovú vírivku, aj tu je potrebné veľkej ostražitosti. Je potrebné si veľmi dôkladne prehliadnúť vírivku kupovanú od niekoho, aby ste vedeli, v akom stave sú trubky, čerpadlá, filtrácia. Bazarová vírivka by Vás mohla stáť oveľa viac peňazí ako nová, pokiaľ v nej budete musieť meniť všetky komponenty.

Vždy je dobré, nechať si stav vírivky posúdiť odborníkom, ktorý Vám všetko vysvetlí, poradí a skontroluje celú vírivku.

 



SERVIS | OBCHOD

+420 777 064 741

Kontaktovať